«سئو چیست» در دنیای کسبوکارهای آنلاین زیاد پرسیده میشود. اگر توسعهدهنده وبسایت، کارشناس دیجیتال مارکتینگ یا حتی یک کاربر عادی وب باشید، احتمالا با عبارت سئو یا همان SEO روبهرو شدهاید و همیشه این سوال را دارید که سئو چیست و چه کاربردی دارد؟ جواب دادن به این سوال شاید در یک جمله ممکن باشد، اما برای درک عمیق آن باید با جزئیات و تکنیکهای متعدد SEO آشنا بشوید. در این مقاله از بلاگ پارسپک، علاوه بر پاسخ به سوال مهم، نکات کلیدی آشنایی و حرفهای شدن در دنیای سئو و بهینهسازی وبسایت را یاد میگیرید.
در دنیای امروزی، اینترنت به عنوان یک مخزن بزرگ از اطلاعات، محصولات و خدمات عمل میکند. در این دنیای بزرگ، دیده شدن به یک رقابت همیشگی تبدیل شده است، چون منابع اطلاعاتی که در دسترس کاربران قرار میگیرد، هر روز بیشتر میشود.
در این دنیای گسترده آنلاین، جایی که میلیاردها صفحه وب برای جلب توجه فریاد میزنند، چگونه میتوان از رقبا متمایز شد و به تعریف دیگر، از نویز دیجیتال بالاتر رفت؟ وبسایتها چگونه میتوانند در صفحههای نتایج جستوجو، رتبههای بهتری داشته باشند و مخاطب بیشتری جذب کنند؟ پاسخ به این سؤالات در نقطه تلاقی فناوری، استراتژی و هنر قرار دارد و با یک مخفف ساده و در عین حال قدرتمند ارائه میشود: SEO یا بهینهسازی وبسایت برای موتورهای جستوجو.
سئو چیست؟
سئو (SEO) یا بهینهسازی وبسایت برای موتورهای جستوجو (Search Engine Optimization)، مجموعهای از برنامهریزیها، استراتژیها و فرایندهای فنی و محتوایی است که باعث میشود صفحههای وبسایت در صفحه نتایج موتورهای جستوجو رتبههای بالاتری داشته باشند. رسیدن به این رتبههای برتر و حفظ آنها نیاز به یک تلاش دائمی دارد چون رقبای شما نیز برای این رتبهها تلاش میکنند. پس بهینهسازی وبسایت برای موتورهای جستوجو، یک فرایند ادامه دار است.
هنگامیکه در دنیای وسیع اینترنت حرکت میکنید و به دنبال اطلاعات، محصولات یا خدمات هستید، قطعا به موتورهای جستوجو مانند Google برای هدایت در مسیر درست متکی هستید. موتورهای جستوجو به قطب نمای مدرن تبدیل شدهاند و ما را در هزارتوی وبسایتها و محتوای آنلاین راهنمایی میکنند. با این حال، آیا تا به حال به این فکر کردهاید که چگونه برخی از وبسایتها در بالای نتایج جستوجو ظاهر میشوند در حالی که برخی دیگر در رتبهها و صفحههای پایینتر مدفون هستند؟ پاسخ در حوزه بهینهسازی موتورهای جستوجو یا SEO نهفته است.
سئو در دنیای امروز بیش از همیشه به یک الزام برای کسبوکارها تبدیل شده است. دانش سئو و پیادهسازی اصولی آن، یکی از مهمترین ابزارهای پیروزی در رقابت برای فروش بیشتر است. در این مسیر ابتدا باید با اصول اولیه و سپس روندهای بهروز سئو آشنا باشید.
تعریف و مبانی SEO
سئو در هسته خود، یک رشته چند وجهی محسوب میشود که شامل بهینهسازی جنبههای مختلف یک وبسایت برای بهبود دیده شدن آن در صفحه نتایج موتورهای جستوجو (SERP) است. هدف اولیه سئو، افزایش ترافیک ارگانیک (غیر پولی) به یک وبسایت است و این امر را از طریق ترکیبی از استراتژیها و تکنیکها به دست میآورد.
اصول اساسی سئو عبارتند از:
۱. ارتباط معنایی محتوا و هدف
موتورهای جستوجو تلاش میکنند تا مرتبطترین نتایج را برای درخواستها به کاربران ارائه دهند. سئو تضمین میکند که محتوای یک وبسایت با هدف جستوجوی مخاطبان آن مطابقت دارد.
۲. قابلیت خزیدن Crawlability
موتورهای جستوجو، ربات های خودکار، معروف به خزنده crawler یا کراولر را برای کاوش در وب و فهرست صفحات وب ارسال میکنند. با بهینهسازی فنی، مطمئن میشوید که این رباتها میتوانند به راحتی به محتوای سایت دسترسی داشته باشند و آن را فهرست کنند.
۳. تجربه کاربری User Experience
انواع سئو فقط مربوط به موتورهای جستوجو نیست. ایجاد تجربه بهتر برای بازدیدکنندگان وبسایت هم در این فرایند دخیل است. برخی از این موارد شامل بارگذاری سریع، سازگاری با موبایل و ناوبری آسان است.
۴. محتوای با کیفیت
محتوا در دنیای سئو پادشاه است. محتوای باکیفیت، آموزنده و جذاب، نه تنها بازدیدکنندگان را جذب میکند، بلکه بک لینک نیز به دست آورده و رتبه جستوجو را افزایش میدهد.